Groots inkopen = Groots besparen »

Condoom tips | Seks op vakantie

Meer dan de helft van alle jongeren (16 - 19 jaar) heeft seks op vakantie. Het wil nog wel eens gebeuren dat daar geen condooms bij worden gebruikt. Elk jaar ziet de GGD een toename van SOA’s na de zomervakantie. Neem geen SOA souvenir mee naar huis en wees voorbereid met onze condoomtips!

Neem condooms mee van huis

In andere landen kunnen condooms lastig te vinden zijn. Ook komt het vaak genoeg voor dat ze heel duur zijn, niet goed genoeg of je weet gewoonweg niet hoe je erom moet vragen in een vreemde taal. Zorg dus dat je ze altijd vanuit Nederland meeneemt als je op vakantie gaat. Ook als je in eerste instantie niet van plan was seks te hebben. Veel mensen worden toch onverwacht verliefd.

 

Niet in je toilettas

Nu je hebt besloten dat je kwalitatief goede condooms mee van huis neemt, moet je ze natuurlijk ergens instoppen. Veel mensen begaan de fout door ze in hun toilettas te stoppen. Dat lijkt een goed idee, maar scherpe dingen als scheermesjes of een pincet kunnen de condooms beschadigen. Gebruik ook je portemonnee niet. In een portemonnee krijgen ze te maken met warmte, schuren en scherpe harde voorwerpen als pasjes en muntgeld. Neem ze daarom liever mee in je handbagage.

In je rugzak of handtas

In je handbagage? Inderdaad! Condooms kunnen verslechteren wanneer ze worden blootgesteld aan extreme kou of warmte. In het ruim van een vliegtuig daalt de temperatuur aanzienlijk. Veel condoommerken raden je aan condooms niet te bewaren op plekken kouder dan vijf graden Celsius. Bovendien is schade niet altijd met het blote oog te zien. Je zal misschien bang zijn dat de douane ze uit jouw handbagage haalt en dat jij voor schut staat. Maak je geen zorgen. De douane gaat discreet om met persoonlijke spullen als condooms.

 

Let op het keurmerk CE

In Europa is de CE-markering voor condooms verplicht. Dit keurmerk geeft aan dat de condooms veiligheid en gezondheid waarborgen. Bovendien zijn ze voorzien van houdbaarheidsdatum en bijsluiter. In het buitenland heb je niet altijd de garantie dat condooms zo goed gecontroleerd worden als in Nederland (en andere Europese landen.) Ga je toch condooms kopen in een vreemd land, omdat je ze bijvoorbeeld bent vergeten? Let er dan op dat je condooms koopt met de CE-markering en jij bent zekerder van je veiligheid en gezondheid!