Het beste glijmiddel bestel je bij AlleCondooms.nl

Je wilt glijmiddel kopen. Maar wat is het beste glijmiddel?

Als het om glijmiddel gaat, heb je enorm veel mogelijkheden. Je kunt glijmiddel kopen in alle kleuren, alle geuren en alle smaken. Maar al die soorten glijmiddel zijn in twee varianten verkrijgbaar: kies je voor glijmiddel op waterbasis of voor glijmiddel op siliconenbasis? Lees hier wat het beste glijmiddel voor jou is.

De voor- en nadelen van het beste glijmiddel op waterbasis

Glijmiddelen op waterbasis zijn prima te combineren met condooms en met seksspeeltjes. Glijmiddel op waterbasis is makkelijk schoon te maken en geeft geen vlekken in beddengoed. Nog een bonus: deze variant is relatief goedkoop. Het enige nadeel is dat de glijdende werking relatief kort duurt. Je moet er dus steeds weer een beetje extra van gebruiken, wil je van het glijdende effect blijven genieten. Bovendien kan het een beetje plakkerig aanvoelen. Voorbeelden van het beste glijmiddel op waterbasis zijn Durex, EasyGlide en Cobeco.

De voor- en nadelen van het beste glijmiddel op siliconenbasis

Glijmiddelen op siliconenbasis zijn veilig te combineren met condooms. Het grote voordeel is dat een glijmiddel op siliconenbasis lang blijft werken, omdat het niet opdroogt. Ook voelt het zachter aan dan glijmiddel op waterbasis, en plakt het niet. Een nadeel: glijmiddel op siliconenbasis is af te raden bij het gebruik van seksspeeltjes die ook siliconen bevatten. De siliconen in het glijmiddel tasten namelijk de siliconen in je seks toy aan, waardoor er kleine oneffenheden kunnen ontstaan. Dan is je seks speeltje minder goed schoon te maken, en dat is dus minder hygiënisch. Omdat glijmiddel op siliconenbasis niet in water oplosbaar is, kan het makkelijker vlekken in je beddengoed geven. Voorbeelden van glijmiddel op siliconenbasis zijn Pjur, Flutchi en Wet.