Hiv of humaan immunodeficiëntievirus

HIV is een aandoening die het afweersysteem van je lichaam afbreekt, doordat het de witte bloedlichaampjes kapot maakt. Het is een gevaarlijk virus, dat je kunt oplopen bij onveilige seks en dat tot de ziekte aids kan leiden. Hoe eerder HIV wordt ontdekt, des te beter deze aandoening met medicijnen te behandelen is. Onbehandeld heeft HIV aids tot gevolg dat een dodelijke afloop kan hebben. Je doet er goed aan om bij wisselende seksuele contacten condooms te gebruiken. Je vindt een ruime sortering in de webshop van Allecondooms.nl.

HIV kan zonder medicijnen tot aids leiden

Het HIV-virus kan je oplopen bij onveilig vrijen. Anale seks geeft een verhoogd risico. Het virus kan zich bevinden in het bloed, voorvocht, sperma, vaginale vocht en moedermelk. Besmetting geeft in eerste instantie symptomen als koorts, huiduitslag en vermoeidheid. In een later stadium komen hier verschijnselen als gewichtsverlies, diarree, nachtelijk transpireren en kortademigheid bij. Er bestaat een HIV-test om zeker te weten of je dit virus onder de leden hebt en of je medicatie moet noemen om in de toekomst geen aids te krijgen.

Gebruik een condoom om geen HIV op te lopen

Als je eenmaal het HIV-virus hebt opgelopen, blijft het altijd in je lichaam zitten. Het virus kan worden onderdrukt met speciale HIV-remmers. Deze pillen moet je dagelijks slikken. Geen prettig vooruitzicht. Het is gezonder en veiliger om een condoom te gebruiken tijdens je seksuele activiteiten. Een glow in the dark of latexvrije condoom van Allecondooms.nl is bovendien een verrassende meerwaarde tijdens met minnekozen.

Een belangrijke vuistregel om niet besmet te raken met HIV tijdens het vrijen is: gebruik een condoom. Niet voor niets luidt het motto van Allecondooms.nl ꞌbetter safe than sorryꞌ.