Schaamluizen & platjes zijn parasieten

Schaamluis is een piepklein insect van één tot drie millimeter groot, dat bij seksueel contact van de besmette naar de onbesmette partner kan overkruipen. Schaamluizen staan vanwege hun platte vorm bekend als platjes. Schaamluis behandelen kan effectief met een speciale schaamluis shampoo en schone netenkam. Het gebruik van condooms voorkomt besmetting met schaamluis niet, maar het zorgt wel voor veilig vrijen en bescherming tegen soa's. Kijk een rustig rond in de online shop van Allecondooms.nl.

Platjes nestelen zich op warme en harige plekken

Schaamluis gedijt op warme en harige plekken. Ze kunnen voorkomen in je schaamhaar, bilspleet, oksel- en borsthaar, behaarde navel en aan de binnenkant van je dijen. Platjes kunnen niet springen. Schaamluis symptomen herken je aan de eitjes die ze leggen, die aan de haren blijven plakken. Ze kruipen over de haarwortel en de huid en veroorzaken daarbij een jeukend gevoel. Als gevolg van een geïrriteerde huid en krabben kan de huid rood worden en gaan ontsteken. Schaamluizen scheiden roodbruine poep af, wat kleine vlekjes in je onderbroek kan achterlaten.

Schaamluis shampoo is een effectief bestrijdingsmiddel

Schaamluis behandelen is eenvoudig. Bij schaamluis symptomen als aanhoudende jeuk en roodheid op harige plekken is het verstandig om een schaamluis shampoo of lotion te gebruiken. Na het douchen dien je dagelijks de platjes met een speciale, fijne kam te verwijderen. Je kunt er ook voor kiezen het schaamhaar af te scheren. Eenmaal schoon kun je weer ontspannen genieten van goede en veilige seks. Allecondooms.nl heeft onder meer een aantrekkelijke collectie noppen condooms, die een extra stimulerende werking hebben tijdens de geslachtsgemeenschap.

In geval je schaamluis hebt gekregen na een seksueel contact, bestaat ook de mogelijkheid dat je een soa hebt opgelopen. Vrij daarom veilig en maak een keuze uit de spannende collectie condooms in de webshop van Allecondooms.nl.