Syfilis is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA)

Syfilis is een veelvoorkomende seksueel overdraagbare aandoening (soa), die wordt opgewekt door een bacterie. Syfilis begint met zweertjes en kan onbehandeld uiteindelijk tot ernstige orgaanklachten leiden, daar deze ziekte zich via de bloedbaan door je hele lichaam verspreidt. Syfilis krijg je van onveilige orale, anale of vaginale seks. Het is dus verstandig om bij wisselende seksuele contacten altijd een condoom te gebruiken. Neem snel een kijkje in de webshop van Allecondooms.nl en laat je verrassen door het veelzijdige assortiment condooms.

Voorkom Syfilis 

Met een syfilis test voorkom je ernstige complicaties

De bacterie die syfilis veroorzaakt nestelt zich in de penis, vagina, anus en in mindere mate in de mond. De eerste syfilis symptonen zijn meestal zweertjes of wratjes op of in de buurt van de geslachtsdelen en de anus. Het kan gepaard gaan met hoofdpijn, griep, vermoeidheid en keelpijn. Onbehandeld kan deze soa ook elders in het lichaam klachten geven. Denk aan syfilis symptonen als oogklachten, opgezette lymfeklieren, huidvlekken en haaruitval. Na jaren kunnen vitale organen als het hart en de hersenen aangetast raken. Het is belangrijk om zo snel mogelijk een syfilis test te ondergaan middels een bloedonderzoek of een uitstrijkje en bij een positieve uitslag een antibioticakuur te volgen.

Syfilis voorkomen is beter dan genezen

Syfilis is te voorkomen als jij en je vaste partner een langdurige monogame seksuele relatie hebben. Ben je nog single of heb je meerdere seksuele contacten? Condooms beperken het risico op het krijgen van syfilis. Met smaakjes condooms van Allecondooms.nl maak je het liefdesspel niet alleen veiliger maar ook aangenamer.

Condoomgebruik is een goede voorzorgsmaatregel tegen syfilis. Je kunt deze soa voorkomen door tijdens orale, vaginale en anale seks een condoom te gebruiken. Aarzel niet lange en meld je in de online shop van Allecondooms.nl, waar je een even brede als gevarieerde sortering spannende condooms aantreft.