De voordelen van condooms

Je hebt een nieuwe partner en natuurlijk wil je met hem of haar ook graag vrijen. Iedereen weet dat veilig vrijen een must is, niet alleen vanwege de kans op zwangerschap, waar voldoende middeltjes tegen bestaan, maar belangrijker nog, de kans op Sexueel Overdraagbare Aandoeningen, oftewel SOA's. Maar dit geldt des te meer voor jongeren die net in de leeftijd komen waarin ze vaak voor de eerste keer vrijen. Vooral op zulke leeftijden is het belangrijk goed voorbereid te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen. De beste manier om zulke aandoeningen en ziektes te vookomen is door het gebruik van een condoom. Het is althans wel belangrijk om condooms te kopen die kwalitatief hoogwaardig zijn. Dit kan bijvoorbeeld bij een condoomhandelaar of condoom webshop.

condooms kopen
 

Waar moet je op letten bij het condooms kopen?

Condooms bestaan al veel langer dan dat wij ze kennen. De oorspronkelijke condooms werden honderden jaren geleden al gebruikt en meestal gemaakt van de darmen van dieren. Over het algemeen waren dit schapen. Ook toen was het belangrijkste doel het voorkomen van de zwangerschap. Tegenwoordig worden de meeste condooms gemaakt van latex. Latex is flexibel, sterk en, in dit geval, ook erg dun. Een condoom geeft beide partners dus wel de mogelijkheid om alles te voelen, al is er wel een kleine kans op een licht verdovend gevoel, voornamelijk voor de man. Dit heeft althans weer het voordeel dat het orgasme uitgesteld wordt en je langer kunt genieten van het vrijen. Een klein aantal mensen zijn allergisch tegen latex, en moeten daarom voor condooms kiezen die gemaakt zijn van een ander materiaal. Dit kan bijvoorbeeld kunststof zijn of een natuurlijk materiaal als schapendarm. Een man die groter geschapen is heeft bovendien de mogelijkheid om condooms te kunnen kopen in XL formaat. Zo vind je dus altijd een comdoom dat goed aansluit en niet te nauw is. Tevens moet je natuurlijk ook altijd op de houdbaarheidsdatum letten als je de condooms eenmaal in huis hebt, en lees van te voren altijd even de gebruiksaanwijzing.

Condooms van de condoomhandelaar voor het voorkomen van SOA's

SOA's, oftewel geslachtziekten, zijn niet om te lachen. Sommige van deze aandoeningen kunnen genezen worden, maar sommige ook niet. Onder geslachtsziekten vallen bijvoorbeeld Gonorroe, beter bekend als een druiper, schaamluis of Chlamydia. Het laatste kan er in het ergste geval bij vrouwen voor zorgen dat deze onvruchtbaar worden. Maar daarnaast zijn er ook ernstige ziekten zoals HIV, die zelfs dodelijk kunnen zijn. Ook deze aandoeningen kun je krijgen als je geen condooms gebruikt.

Op allecondooms.nl kun je verschillende condooms vinden, van extra sterke condooms tot condooms op maat. Voor extra plezier bij het vrijen bieden wij ook condooms in verschillende kleuren en condooms die het orgasme vertragen zodat je extra lang kunt genieten. Wil je wat meer creativiteit in je seksleven brengen? Neem dan gauw een kijkje bij onze fun condooms